RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knuste McCain og Obama

Sist oppdatert:
Nesten 70 millioner amerikanske tv-seere så visepresidentdebatten.

69,9 millioner amerikanere så debatten mellom visepresidentkandidatene Joe Biden (65) og Sarah Palin (44) natt til fredag norsk tid, melder Reuters.

Høyeste på 16 år
Dette skal være det høyeste seertallet i en politisk tv-debatt på 16 år, da president George Bush senior, Bill Clinton og Ross Perot debatterte på amerikansk fjernsyn i oktober 1992. I likhet med Biden og Palins debatt ble den sett av 69,9 millioner amerikanere, ifølge Nielsen Media Research.

Debatten mellom Biden og Palin bar preg av en gemyttlig tone.

Les sak fra debatten her: - Kan jeg kalle deg Joe?

Knuste McCain og Obama
Analytiker i Nielsen Media Research, Anne Elliot, sier at nesten 70 millioner seere i 1992 er en større milepæl ettersom det var omtrent 60 millioner færre potensielle seere enn i 2008.

Debatten mellom Palin og Biden knuste imidlertid McCain mot Obama i seertall. Da de to presidentkandidatene debatterte for første gang sist fredag ble dette sett av 52,4 millioner amerikanere.

Les om debatten her: Sjekk hvem som tok første stikk

Høye tall forventet etter Palin-skepsis
Det var på forhånd ventet høye seertall som følge av interessen for Palins innsats i debatten etter hun har levert en rekke dårlige intervju, og måttet tåle krass kritikk av skeptikerne.

En spørreundersøkelse utført av CNN viser at hele 84 prosent av dem som så debatten, og var med og stemte, mener Palin gjorde en bedre innsats enn forventet.

51 prosent mente Biden gjorde den beste jobben i debatten, mens 36 prosent stemte for Palin.

Likevel må Palin sies å være den som kom best ut av debatten med tanke på de lave forventningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere