*Nettavisen* Nyheter.

Knuste norsk Guinness-rekord

Foto: Kjetil Mæland/TV 2 Nettavisen

Klokken 0700 ga danskene gass i Oslofjorden. Like etter klokken 1230 fredag hadde de feid den norske rekorden ut av Guinness rekordbok. Her kan du se starten med verstingbåten på video.

29.08.03 13:43

Like etter klokken 1230 kjørte danskene Jan Jørgensen og Jens Erik Eriksen inn i København og Guinness rekordbok. Den offisielle tiden ble 5 timer og 32 minutter. Den gamle rekorden på 6 timer og 20 minutter er dermed slått med nærmere 50 minutter.

- Vi er ganske mørbanket nå. Det var en tøff tur, men vi fikk en flott mottakelse i København, sier Jan Jørgensen til TV 2 Nettavisen.

Stor mottakelse

Et fly fulgte gutta den siste strekningen inn mot København. Der ble de tatt imot av et stort pressekorps.

Båten, en 8,5 meter lang RIB har to 225 hestekrefters motorer som gir " Skorpionen" en toppfart på 118 km/t i timen, eller 63 knop. Danskene Jan Jørgensen og Jens Erik Eriksen har holdt en gjennomsnittsfart på nesten 90 kilometer i timen gjennom bølgene i Kattegat.

- Vi hadde ikke problemer verken med utstyret eller med navigeringen. Vi møtte litt sterk vind på noe av strekningen, så vi måtte senke farten over en strekning på 50 nautiske mil, sier Jørgensen.

-Været har alt å si

Da nordmennene Lars Narverud og Thomas Guttormsen seilte distansen på 6 timer og 20 minutter i 1998 slet de både med utstyr og navigasjon. Narverud har tidligere sagt til TV 2 Nettavisen at det bør være mulig å kjøre distansen på 5 1/2 time.

- Været har alt å si. Hadde vi hatt perfekt vær kunne vi spart 15 minutter, sier Jørgensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.