RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knuste verdensrekorden

Det tok av for kiteren: svevet varte i 22 sekunder. Se video!

Dermed knuste Jesse Richman den gamle rekorden med hele ni sekunder. Rekorden ble satt under en såkalt hangtimekonkurranse under arrangementet Big Air Wind Jam i San Francisco i helga.

Ifølge Fri Flyts nettsider var tilskuerne nærmest i sjokk over svevet, som varte så lenge fordi Richman benyttet seg av en spesiell teknikk.

I løpet av hoppet, loopet han kiten rundt sju ganger. Teknikken benyttes for å skaffe et horisontalt drag med ekstra mye kraft. Når dragen manøvreres såpass drastisk, genererer den mer krefter enn ved vanlig kjøring.

- Dette er fra starten av et beskjedent hopp, men det kan virke som at den turbulente fralandsvinden har gitt en oppdrift som utøveren har benyttet seg av. Han har deretter forlenget denne effekten ved å ta mange kitelooper etter hverandre, sier Fri Flyts kiteekspert Christian Nerdrum.

Det har hendt at kitere har vært lengre i lufta enn Richmans nye verdensrekord, men det har vært utenfor konkurranse og - i mange tilfeller - uten at kiteren har hatt kontroll over dragen.

Videoen finner du under artikkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere