RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knutby-dom klokka 11

Sist oppdatert:
Klokken 11 faller dommen over Helge Fossmo og Sara Svensson. Fossmo kan dømmes for dobbeltdrap, og Svensson risikerer livstid i fengsel fremfor psykiatrisk behandling.

Klokken 11 i dag blir dommen offentlig. I motsetning til i norsk rett, vil den svenske lagmannsretten kun forkynne dommen på telefon. Offentligheten kan møte opp i resepsjonen i Svea hovrett og få dommen på papir. I motsetning er det vanlig i Norge at tiltalte får dommen forkynt i retten.

Aktor Elin Blankhar lagt ned påstand om livstidsdom både for Sara Svensson og Helge Fossmo.

Kan bli dømt for to drap
Den tidligere Knutby-pastoren Helge Fossmo blir høyst sannsynlig dømt for drapet på sin siste kone Alexandra Fossmo. Spørsmålet er om han også blir dømt for drapet på sin første kone, Helen Fossmo som døde på baderommet i deres hus i 1999.

- Dødsfallet til Helge Fossmos første hustru skulle se ut som en drukningsulykke, sa aktor Elin Blank i retten.

Uppsala tingsrett frikjente Fossmo for dette drapet. Påtalemyndigheten mener derimot at den tidligere pastoren må ha slått hennes hode mot blandebatteriet i dusjen og på den måten drept henne.

De tiltaltes forklaringer

Helge Fossmos forklaring i tingretten

Sara Svenssons forklaring

- Fortsatt svak for Helge

- Jeg trykket, og hun døde

- Han sa det var lett å drepe

Saras mørke side
I tingretten ble Sara Svensson dømt til psykiatrisk behandling. Svensson innrømmer at hun skjøt og drepte Alexandra Fossmo, og skjøt Daniel Linde. Tingretten tror Svensson når hun sier at hun gjorde det for å få nåde hos Gud, og at det var Helge Fossmo som manipulerte henne. Tingretten mente også at Svensson lider av en psykisk forstyrrelse som gjør at hun ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Aktor Elin Blank mener derimot at den dypt religiøse 28-åringen har en mørk side. En side som Fossmos advokat Ola Nordström har hevdet sterkt i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere