RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knutby-siktet må bli i varetekt

(Foto Sven-Olof Ahlgren / UNT / SCANPIX)
Svea hovrätt avslo mandag kravet fra Knutby-siktede Anette Linde (26) om å vurdere fengslingsspørsmålet på nytt.

Den 26 år gamle kvinnen påkjærte i helgen Uppsala tingsrätts avgjørelse om å fengsle henne for to uker med begrunnelsen om at det var særskilt grunn til å mistenke henne for planlegging og oppfordring til drap og drapsforsøk etter hendelsene i den vesle bygda Knutby den 10. januar i år.

- Hun er opprørt over anklagene mot henne og bedrøvet over å sitte varetektsfengslet, sier hennes forsvarer Roger Häggquist til det svenske nyhetsbyrået TT.

Avhørt i dag
Kvinnen var mandag også i et tre timer langt avhør hos etterforskerne der hun forklarte seg om sine forbindelser til andre involverte i drapet på Alexandra Fossmo (23) og drapsforsøket på hennes egen ektemann Daniel Linde (30).

Fossmo påkjærte ikke
Forstanderen i pinsemenigheten i Knutby, Helge Fossmo (32), som ble varetektsfengslet fredag ble ikke innkalt til forhør mandag. Han har heller ikke påkjært beslutningen om å fengsle ham i to uker.

- Min klient vil ikke eksponere seg mer enn nødvendig og gi næring til nye spekulasjoner. Han vet også at sjansen er liten for at hovrätten endrer tingsrättens beslutning, sier hans advokat Ola Nordström.

Både Anette Linde og Helge Fossmo nekter enhver befatning med drapet.

(NTB-TT)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere