RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Koffert funnet ved vrakrester i Indiahavet


Johnny Begue med torsdagens funn.
Johnny Begue med torsdagens funn. Foto: - (Afp)
Sist oppdatert:
Restene av en koffert er funnet ved øya Reunion i Indiahavet.

Det lokale nettstedet Linfo melder at en Johnny Begue fant kofferten, som skal være «liten», lukket og i svært dårlig stand, rundt 11.30-tiden torsdag.

Kofferten drev i land nær området hvor vrakrestene ble funnet.

Kofferten skal ha drevet i land i nærheten hvor man onsdag fant vrakrester som trolig stammer fra en Boeing 777. Malaysia Airlines' MH370-fly som forsvant i fjor, var en slik modell.

Malaysias visetransportminister Abdul Aziz Kaprawi sier at deres hovedetterforsker mener at gårsdagens funn høyst sannsynlig er en vingeklaff fra en Boeing 777.

En fransk ekspert på flysikkerhet, Xavier Tytelman, la ut en Twitter-melding i går hvor han påpeker «utrolige likheter mellom en #B777 og vrakfunnet»:

Franske, malaysiske og australske eksperter jobber nå på spreng for å slå fast om den to meter lange vrakdelen stammer fra det malaysiske flyet.

– Om dette er MH370, har vraket vært i vannet i godt over ett år. Den kan ha beveget seg så langt at det ikke vil gjøre det enklere å stedfeste nøyaktig hvor flyet er, sier Australias visestatsminister Warren Truss.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Politi bærer på en uidentifisert vrakdel som ble funnet i Det indiske hav.

Rett før klokken 11.30 torsdag skriver AirLive.net at delnummeret som har blitt funnet på vraket, kan ifølge en vedlikeholdsmanual være vingen fra en Boeing 777.

Malaysia Airlines-flygingen MH370, som hadde 277 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer om bord, forsvant etter avgang fra Kuala Lumpur i Malaysia i mars i fjor.

Målet for flygingen var Beijing, og det er fortsatt et stort mysterium hva som skjedde da flyet forsvant. I januar erklærte malaysiske myndigheter at alle om bord antas å være omkommet.

Arkivfoto som viser ankomsttavla med det savnede MH370-flyet oppført i rødt. Flyet forsvant etter avgang fra Kuala Lumpur i mars i fjor på vei til Beijing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere