*Nettavisen* Nyheter.

Koffert funnet ved vrakrester i Indiahavet

Johnny Begue med torsdagens funn. Foto: - (Afp)

Restene av en koffert er funnet ved øya Reunion i Indiahavet.

30.07.15 13:51

Det lokale nettstedet Linfo melder at en Johnny Begue fant kofferten, som skal være «liten», lukket og i svært dårlig stand, rundt 11.30-tiden torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kofferten drev i land nær området hvor vrakrestene ble funnet. Foto: - (Afp)

Kofferten skal ha drevet i land i nærheten hvor man onsdag fant vrakrester som trolig stammer fra en Boeing 777. Malaysia Airlines' MH370-fly som forsvant i fjor, var en slik modell.

Malaysias visetransportminister Abdul Aziz Kaprawi sier at deres hovedetterforsker mener at gårsdagens funn høyst sannsynlig er en vingeklaff fra en Boeing 777.

En fransk ekspert på flysikkerhet, Xavier Tytelman, la ut en Twitter-melding i går hvor han påpeker «utrolige likheter mellom en #B777 og vrakfunnet»:

Franske, malaysiske og australske eksperter jobber nå på spreng for å slå fast om den to meter lange vrakdelen stammer fra det malaysiske flyet.

– Om dette er MH370, har vraket vært i vannet i godt over ett år. Den kan ha beveget seg så langt at det ikke vil gjøre det enklere å stedfeste nøyaktig hvor flyet er, sier Australias visestatsminister Warren Truss.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Politi bærer på en uidentifisert vrakdel som ble funnet i Det indiske hav. Foto: Yannick Pitou (Afp)

Rett før klokken 11.30 torsdag skriver AirLive.net at delnummeret som har blitt funnet på vraket, kan ifølge en vedlikeholdsmanual være vingen fra en Boeing 777.

Malaysia Airlines-flygingen MH370, som hadde 277 passasjerer og 12 besetningsmedlemmer om bord, forsvant etter avgang fra Kuala Lumpur i Malaysia i mars i fjor.

Målet for flygingen var Beijing, og det er fortsatt et stort mysterium hva som skjedde da flyet forsvant. I januar erklærte malaysiske myndigheter at alle om bord antas å være omkommet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Arkivfoto som viser ankomsttavla med det savnede MH370-flyet oppført i rødt. Flyet forsvant etter avgang fra Kuala Lumpur i mars i fjor på vei til Beijing. Foto: Kim Kyung-hoon (Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.