RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Köhn: - Uhørt med OL i Kina

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Biskop Rosemarie Köhn karakteriserer det som «uhørt» at Kina får arrangere OL.

I en e-post til Nettavisen taler den tidligere Hamar-biskopen et tydelig språk om sommerens OL i Beijing.

- Jeg finner det uhørt at nasjoner som til de grader tråkker på menneskerettighetene som Kina, får lov til å avholde de olympiske leker. Det er ikke mer enn rett og rimelig som Aftenposten på lederplass (25. mars) fremhever «at Kina må svare for sin behandling av egne innbyggere enten de bor i Tibet, i andre provinser eller i Beijing», skriver Köhn.

Hun er også sterkt kritisk til kinesiske myndigheters håndtering av demonstrasjonene i Tibet.

- Den brutale behandling av de tibetanske munker er etter min mening i høy grad i strid med menneskerettighetene og den olympiske ånd, skriver Köhn.

tibetanske munker jokhang-tempelet

Saboterte pressevisning

Tibetanske munker saboterte torsdag en nøye planlagt og Kina-kontrollert rundtur for vestlige pressefolk i Tibets hovedstad Lhasa, skriver AP.

- Tibet er ikke fritt! Tibet er ikke fritt! ropte en ung munk, før han tok til å gråte.

Episoden utspant seg i cirka 15 minutter i Jokhang-tempelet. Kinesiske tjenestemenn ropte at journalistene skulle forlate stedet og forsøkte å dra dem bort fra de tibetanske munkene med fysisk makt. Munkene ga uttrykk for at de trolig ville bli arrestert etter protesten, men at det var en konsekvens de var villige til å akseptere.

Kinesiske myndigheter hevder at 22 mennesker har blitt drept som følge av opptøyene i Tibet, mens eksil-Tibetanere hevder at 140 personer så langt har mistet livet i den blodige opptakten til sommerens OL.

VAR DET EN TABBE Å GI KINA OL? TA DEBATTEN HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere