*Nettavisen* Nyheter.

Kokainbaron arrestert

En av topplederne til et kolombiansk kokainkartell er arrestert i Brasil.

08.08.07 09:36

Juan Carlos Ramirez Abadia (44) ble arrestert i et fasjonabelt strøk i Sao Paulo. Politiet i Brasil har i lengre tid etterforsket hvitvasking av kokainpenger. Abadia ble arrestert etter å ha blitt etterforsket i to år.

Plastiske operasjoner
Abadia skal ha smuglet tonnevis med kokain til USA og Europa siden 1990-tallet. Han er også mistenkt for å stå bak beordring av drap på politifolk og informanter både i Colombia og USA, ifølge AP.

Foreløpig er det usikkert om brasilianske myndigheter vil utlevere Abadia til USA.

Abadia, som også går under kallenavnet «Chupeta», har gjennomgått en rekke plastiske operasjoner for å skjule identiteten.

30 mill. i belønning
Ramirez Abadias Norte del Valle-kartell blir betraktet som det mest innflytelsesrike kokainkartellet i Colombia. Amerikanske myndigheter hadde utlovet en belønning på 30 millioner kroner for opplysninger som ville føre til pågripelse av «Chupeta».

Kokainbaronen ble i 1996 dømt til 13 års fengsel for narkotikasmugling og trusler. Han ble løslatt i 2001. Men han har hele tiden vært ettersøkt av amerikanske myndigheter, og som har tvunget ham på flukt gjennom hele Sør-Amerika.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.