RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kokainetterlyst nordmann pågrepet

Foto: - (-)
Sist oppdatert:
Tatt i samme by som der rettssaken mot de tre norske jentene starter i dag.

Den kokainetterlyste nordmannen Augusto Toro Blacutt (23) er pågrepet i Bolivia, melder VG Nett.

Avisen får opplyst fra boliviansk politi at Blacutt ble pågrepet i sentrum av Cochabamba rundt klokken to natt til fredag lokal tid. I den samme byen skal rettssaken mot de tre unge norske kvinnene starte senere i dag.

Skylder på hverandre
Og ifølge samme avis, er det full splittelse mellom de tre norske kvinnene som sitter på tiltalebenken for å ha forsøkt å smugle over 22 kilo kokain ut av Bolivia.

Beskyldninger hagler, men ingen vil snakke høyt om det.

- Jeg kommer ikke til å si noe om dette. Men sannheten kommer før eller siden, sier Stina Brendemo Hagen (19), som har vært preget av sykdom i det siste, melder VG Nett.

Rettssaken mot henne og medtiltalte Madeleine Rodriguez (23) og en 19-åring fra Lillesand starter i dag fredag. Både Brendemo Hagen og Rodriguez sier den tredje venninnen har løyet i avhør da hun sa hun ble lurt, og trodde de skulle til Spania.

Les: La alle kort på bordet

Kausjon
19-åringen skal i avhør ha sagt at den siste dagen jentene var i Bolivia skal Rodriguez ha kommet inn med tre Adidas-bager, som hun ga til de to andre med beskjed om at det var populære modeller i Norge. I bagene var det gjemt til sammen 22, 4 kilo kokain, dekket med kaffepulver for å forvirre narkohundene.

På flyplassen ble kokainen avslørt, og Rodriguez skal ifølge 19-åringen ha sagt til de to andre at de hadde kjøpt bagene på et marked.

De to andre jentene hevder på sin side at 19-åringen lyver, og i fengselet var det isfront mellom de tre. 19-åringen ble flyttet til et annet fengsel og er nå løslatt fra fengsel mot 200.000 kroner i kausjon og har bodd hos en lokal familie i påvente av rettssaken.

Også Brendemo Hagen ble løslatt mot kausjon forrige uke, men det høye pengebeløpet på 400.000 gjør at hun fremdeles sitter i fengselet.

Les: 19-åring løslatt i Bolivia

Les også: Løslatt, men fremdeles i fengsel

Rodriguez ble satt i full isolasjon etter å ha blitt tatt med en mobiltelefon inne i fengselet, men ble i går flyttet tilbake til sin egen celle, i påvente av at saken starter i dag.

Flere tiltalte
De tre jentene ble pågrepet 19. mai i fjor.

Ni andre personer er tiltalt i saken, blant dem flere nordmenn. Norske Augusto Cesar Toro Blacutt (23) skal nå altså være pågrepet, etter å ha vært på rømmen i nesten halvannet år. Kjæresten hans (22) meldte seg for norsk politi i mai i år. Hun er gudmor til Rodriguez' barn.

Les: - Lurt av kjærestepar

Les også: Norsk toåring i boliviansk fengsel

Blacutts onkel og onkelens kone er også tiltalte, og familiemedlemmene skal ifølge tiltalen være de som organiserte smuglingen og kontaktet jentene for å smugle.

Og smuglernettverket kan ha lange røtter.

I oktober ble to norske kvinner pågrepet for kokainsmugling på Arlanda i Sverige, og det viste seg da at de hadde brukt et mobiltelefonnummer som var registrert på Blacutt. I denne saken er seks personer siktet.

Les: To kokainsmuglere tatt

Les også: - 20 nordmenn i kokainnettverk

Mange av smuglerne er unge jenter under 18 år, og de får rundt 20.000 kroner og betalt tur, for å være kurer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere