*Nettavisen* Nyheter.

Kollapset under Obama-lunsj

Foto: POOL (SCANPIX)

Den kreftsyke senatoren Ted Kennedy kollapset.

21.01.09 08:23

Senator Edward «Ted» Kennedy, som er en tungvekter innen amerikansk politikk, kollapset under innsettelseslunsjen i Kongressen, melder CNN.

Obama uttrykket stor bekymring for senatoren og sa at hans tanker går til familien.

Sent tirsdag kveld norsk tid kom det meldinger om at senatoren er i god form.

- Etter å ha gjennomført en rekke tester tror vi hendelsen oppsto som følge av trettet og utmattelse, sier lege Edward Aulisi ved Washington Hospital Center til Reuters ved 23.30-tiden norsk tid.

- Senator Kennedy er våken, snakker med venner og familie og føler seg bra. Han vil bli værende på sykehuset over natten for observasjon, men kommer til å få dra hjem i morgen tidlig, sier legen.

Hyllet Ted Kennedy
Obama hyllet Kennedy som en av de mest respekterte politikerne i Det demokratiske partiet, og beskrev ham som en «rettferdighetens kriger».

- Jeg ville ha løyet til dere om jeg ikke sa at en del av meg er hos ham nå, sa Obama under lunsjen.

Republikaneren Orrin Hatch var til stede da Kennedy ble hentet i ambulanse.

- Det så ut som et slag og han hadde vondt. Men han kom seg gradvis. Og idet han kom seg inn i ambulansen, lente han seg over med det gamle, irske smilet som jeg kjenner så godt, og antydet at alt kom til å gå greit, sa senator Orrin Hatch til CNN.

Kennedy ble deretter fraktet videre til Washington Hospital Center hvor han mottar legebehandling.

Det er også kommet ubekreftede meldinger om at senator Robert Byrd (91) har kollapset under lunsjen. Byrd er den eldste personen i Senatet.

Berømte brødre
Kennedy ble operert for en kreftsvulsts i hodet i fjor, men kom seg tilsynelatende raskt på bedringens vei og har vært en av Obamas største støttespillere under valgkampen. Kennedy er lillebroren til tidligere president John F. Kennedy og tidligere justisminister Robert F. Kennedy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.