*Nettavisen* Nyheter.

Kollega forsvarer Kerry

Kapteinen på en militærbåt som var i samme gruppe som John Kerry under Vietnamkrigen, bryter 35 års taushet for å forsvare Kerry mot svertekampanjen om hans krigsinnsats.

21.08.04 19:52

William Rood i Chicago Tribune brøt 35 års taushet for å komme Kerry til unnsetning og anklage Vietnam-veteranene som kritiserer den demokratiske presidentkandidaten, for å lyve.

«Det var bare tre båter på elva den dagen i Vietnam for 35 år siden - tre offiserer og 15 besetningsmedlemmer. Bare to av disse offiserene er ennå i live for å fortelle hva som skjedde 28. februar 1969. Den ene av dem er John Kerry, som vant en medalje for sin innsats den dagen. Den andre er meg«, skriver han i avisas nettutgave lørdag.

I alle år har Rood nektet å snakke om sine erfaringer fra krigen fordi han ønsket å legge minnene om krigen og all drepingen bak seg. Han har avvist alle forespørsler om intervjuer, selv fra sin egen avis.

«Men de som kritiserer Kerry med historier som jeg vet er usanne, har kommet med anklager om at det som skjedde er blitt overdrevet», skriver han og viser til at beskyldningene skaper tvil om innsatsen til alle de andre som var der.

«Det er blitt vanskeligere og vanskeligere for oss som var der å høre på beretninger som vi vet er usanne, særlig når de kommer fra folk som ikke var der», skriver han videre.

Kerry, som er en høyt dekorert veteran, bygger mye av sin kampanje mot president George W. Bush på innsatsen i Vietnamkrigen.

Men han har møtt motstand den siste tiden etter at veteraner som er alliert med Bush, har prøvd å undergrave Kerrys krigsinnsats og troverdighet med en reklamekampanje som beskylder ham for å overdrive for å vinne medaljene.

Kerry valgte først å overse beskyldningene, men etter at meningsmålinger viste at han begynte å tape terreng blant Vietnam-veteranene, har han de siste dagene slått kraftig tilbake. Fredag ba han den føderale valgkommisjonen forby veteranenes reklamer.

I de siste dagene er det også kommet fram at veteranene som opptrer i reklamene, har nære bånd til rike texanere som står Bush nær, og Bushs valgkampanje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.