RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kolliderte i lufta over Amasonas

Foto: Scanpix/Reuters
Sist oppdatert:
Et brasiliansk passasjerfly med 155 passasjerfly forsvant fra radaren over Amasonas.

Fem militærfly i ulike størrelser ble satt inn i letingen etter et passasjerfly som forsvant fra radaren og ikke kom fram til bestemmelsesstedet natt til lørdag. Ifølge Reuters var det over 155 passasjerer om bord i flyet.

De første meldingene fra brasilianske myndigheter gikk ut på at passasjerflyet hadde kollidert med et mindre privatfly, men det var lørdag morgen tvil om hvorvidt dette stemte.

Omtrent 70 familiemedlemmer og venner av passasjerene om bord har samlet seg i et stort lagerhus som eies av Gol i Brasilia. Der sitter de og venter på nyheter om sine kjære, ifølge AP.

Kolliderte i lufta
Gol flight 1907 var på vei fra Manaus til Brasilia i Brasil. Der skulle flyet mellomlande og så fortsette videre til Rio de Janeiro. Ulykken skjedde midt i lufta rundt 207 km sør for byen Caximbo i Para, omtrent 2000 km nordvest for Rio de Janeiro.

Over regionen Serra do Cachimbo i Para skal passasjerflyet av typen Boeing 737 ha sneiet et mindre privatfly av typen Legacy. Det mindre flyet klarte å lande i Serra do Cachimbo med skader på vingepartiet, melder AP.

Tett jungel
Manaus ligger i hjertet av regnskogen i Amasonas, 2700 km nordvest for Rio de Janeiro. Den tette skogveksten i området der flyet gikk ned gjør søkingen vanskelig. I 1989 styrtet et Varig 737-200 med 54 mennesker om bord i samme område. 46 overlevde.

Jose Carlos Pereira, som er sjef for det brasilianske luftfartsverket, Infraero, opplyser at fem militære fly ble satt inn i letingen i nærheten av kollisjonsstedet. Flyet skal ha blitt sett av en lokal bonde.

Ifølge CBN er minst 20 av passasjerene ansatte i det japanske konglomeratet Yamaha Corp.

Første store ulykke
Dette er første gang Gol Linhas Aereas Intelligentes SA opplever en større ulykke. Selskapet gikk i lufta i 2001 med seks fly og ruter til sju brasilianske byer.

Siden den tid har Gols virksomhet vokst sterkt. Selskapet er et lavkostselskap. Alle flyene er av samme type, og pasasjerene får kald lunsj og mineralvann istedenfor alkohol.

Gol er nå Brasils nest største flyselskap og tilbyr over 500 daglige ruter innenfor Brasil samt til Argentina, Bolivia, Paraguay og Uruguay.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere