*Nettavisen* Nyheter.

Köln: Tre av 59 mistenkte etter overgrepsnatten var flyktninger fra Syria eller Irak

HER SKJEDDE OVERGREPENE: De fleste overgrepene skjedde i perioden fra klokka 23 til 01.00 nyttårsaften og natt til 1. nyttårsdag. To tredeler av hendelsene skjedde ved eller i nærheten av hovedbanestasjonen. Bildet viser en politipatrulje utenfor Hauptbanhof 18. januar. Foto: Martin Meissner (AP)

De fleste av de mistenkte kom fra Algerie, Tunisia eller Marokko.

16.02.16 08:31

Tre av 59 menn som er i søkelyset etter overgrep, vold og tyverier i Köln nyttårsaften var flyktninger fra Syria eller Irak. De fleste av de mistenkte er fra Algerie, Tunisia eller Marokko, opplyser politiet, ifølge tyske Die Welt.

Ifølge påtalemyndigheten i Köln er det blant de mistenkte snakk om 25 menn fra Algerie, 21 fra Marokko, tre fra Tunisia, tre tyskere, to fra Syria, en fra Irak og likeledes en fra Libya, Iran og Montenegro.

Leder for påtalemyndigheten, Ulrich Bremer, opplyser at de nå opererer med 1108 ofre i den omfattende saken.

Det foreligger tilsammen 1054 anmeldelser. 454 av dem gjelder seksuelle overgrep.

Politiet har identifisert 59 mistenkte, 13 av dem sitter i varetekt.

De fleste overgrepene skjedde i perioden fra klokka 23 til 01.00. To tredeler av hendelsene skjedde ved eller i nærheten av hovedbanestasjonen.

Les også: Köln-rapport går i detaljer om masseovergrep

Klikk på bildet for å forstørre.

HAR ETTERFORSKET: Seks uker etter overgrepene under nyttårsfeiringen i Köln, mener  påtalemyndigheten å ha god oversikt over antall ofre og mistenkte. Bildet viser en kvinne som legger ned blomster i en stille protest foran hovedbanestasjonen i Köln 11. januar. Foto: Patrik Stollarz (AFP)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.