*Nettavisen* Nyheter.

Kom seg unna med 62 millioner

Foto: TV 2 News, Danmark

Utbyttet etter sjokkranet i Danmark er på svimlende 62 millioner kroner.

03.04.08 21:03

Det opplyser politiet i København Vestegns til danske Ekstra Bladet torsdag.

Dette tilsvarer om lag 67 millioner norske kroner, og er 11 millioner kroner mer enn ranerne tok under Nokas-ranet i Stavanger.

Angrep verdisentral
Det var natt til tirsdag at seks maskerte menn utstyrt med maskinpistoler slo til mot verdisentralen Loomis i Glostrup i Danmark.

Gjerningsmennene tok seg gjennom veggen til verdisentralen ved å bruke en firehulsdrevet anleggsmaskin. Da de flyktet fra stedet, kastet de fra seg spanske ryttere for å hindre politiet i å ta opp forfølgelsen.

Under flukten mistet ranerne flere metallbokser som inneholdt penger. Boksene skal ha falt ut av bakluka på en av de tre fluktbilene.

Gjerningsmennene flyktet i sorte Audier med svenske eller tyske registreringsskilt.

Eksplosiver
Det ble først meldt at ranerne skulle ha kommet seg unna med 30 millioner kroner, men torsdag offentliggjorde altså politiet at ranerne har kommet seg unna med hele 62 millioner danske kroner.

Fremdeles er det uklart hvem som stod bak ranet.

Ranerne stakk blant annet en moped i brann i forkant av ranet, trolig for å avlede politiet. I tillegg etterlot de seg en fem kilos bombe med detonatorer inne på området til verdisentralen.

Også i en av fluktbilene ble det funnet sprengstoff.

Skandinavisk liga?
Dansk politi ser likheter mellom ranet av verdisentralen i Glostrup tirsdag og lignende ran i Norge og Sverige.

Særlig peker de på likheter med storran i Malmö og Göteborg i vinter.

- Vi har ingen i kikkerten. Vi har det brede nett ute, men selvfølgelig kikker vi mot Sverige, hvor det har vært lignende ran, sier etterforskningsleder Carsten Jansson til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.