RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kom til kort med hundebæsj-reklame

Foto: Bilde hentet fra YouTube
Sist oppdatert:
Joe Sestak og Pat Toomey utkjempet et bikkjeslagsmål om Pennsylvanias ledige plass i Senatet.

Amerikansk valgkamp er ingen søndagsskole, og få steder var det tydeligere enn i kampen om Arlen Specters senatsplass for Pennsylvania.

Skittkasting
Det var her sittende kongressmedlem Joe Sestak kjørte den omstridte TV-reklamen der han og kona fjernet hundebæsj etter familiens kjæledegge Belle og sammenlignet det med oppryddingsarbeidet han og Demokratene måtte gjøre etter det han hevder var Republikanernes mislykkede økonomiske politikk.

Se video med TV-reklamen der Sestak angriper Toomey nederst i saken.

Overøst med valgreklame
Republikaneren Pat Toomey og demokraten Joe Sestaks kampanjer hamret løs på hverandre og overøste delstatens velgere med løpesedler, TV-reklame og internettkampanjer for flere titall millioner dollar, skriver nettavisen Huffington Post.

Les også: Se TV-reklamene fra mellomvalget

Ideologiske motpoler
De to ideologiske motpolene framstilte hverandre som altfor ytterliggående for Pennsylvania. Toomey spilte på velgernes misnøye med arbeidsledigheten og den skrantende økonomien og argumenterte med at Sestak og hans helhjertede støtte til Barack Obamas politikk hadde skylden. Budskapet var at Obama-administrasjonens venstresving gjorde det nødvendig for en som ham og dra til Washington for å gjenvinne noe av kontrollen.

Sestak på sin side forsøkte å overbevise velgerne om at han ble tvunget til å rydde opp i rotet som Toomey og republikanerne etterlot seg etter George W. Bush periode i Det hvite hus. Han tegnet et bilde av Toomey som en som unnskyldte Wall Street der maset som skattekutt og deregulering bidro til finanskrisen og utflagging av arbeidsplasser.

Vant med 51 prosent av stemmene
Det ble Pat Toomey, 48 år gammel forretningsmann fra Allentown, som trakk det lengste strået. Med 99 prosent av stemmene talt opp, hadde Toomey sikret seg 51 prosent av velgernes oppslutning mot 49 prosent for Sestak, skriver Huffington Post.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere