RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kom ut av skapet og gikk av

Foto: Scanpix/AP Photo/Novartis, Michael Dwyer
Sist oppdatert:
New Jerseys guvernør James McGreevey sto torsdag fram som homofil. Samtidig kunngjorde han at han trekker seg fra vervet som delstatens politiske overhode.

Demokraten McGreevey gikk tidligere i år hardt ut mot tilhengere av at homofile skal få lov til å gifte seg. Han er gift og har to barn, men innrømmet overfor pressefolk torsdag at han har hatt et seksuelt forhold til en annen mann

- Jeg har kjempet med min identitet, men sannheten er at jeg er homofil, sa McGreevey i en kunngjøring som amerikanske medier kaller en politisk bombe. Han understreket at han trekker seg for å beskytte guvernørvervet i New Jersey mot skittkasting.

Kommentatorer påpeker at McGreevey også har vært beskyld for grovt snusk under innsamling av politisk pengestøtte. Da det ble klart at han gikk av, men før han hadde stått fram som homofil, trodde mange det var pengeskandalen som førte til hans avgang.

New Jersey har for tiden ingen viseguvernør. McGreevey blir etterfulgt av sin partifelle Richard Codey, som er president i delstatens senat og skal fungere som guvernør i resten av valgperioden fram til nyvalget høsten 2006. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere