Komet-bombing bekymrer astrolog

Foto: Maas Digital/Nasa.gov

NASA vil «bombe» kometen Tempel 1 og hevder det er helt ufarlig for oss jordboere. Den russiske astrologen Marina Bai er av en annen oppfatning.

14.06.05 12:00

4. juli - på selve den amerikanske uavhengighetsdagen - akter NASA og samarbeidspartnere å slippe et 370 kilos prosjektil mot kometen Tempel 1. Se NASAs videoanimasjon av den planlagte begivenheten her. Det skjer fra romsonden med et navn mange vil forbinde med en katastrofefilm fra 1998, Deep Impact. NASA selv sier operasjonen kan gi verdifull innsikt i hva en komet er laget av og at kollisjonen ikke vil skade oss på jorden på noen som helst måte. Men ikke alle lar seg overbevise. Den russiske astrologen Marina Bai har reist et søksmål mot NASA og krevd at romfartsorganisasjonen snarest stopper den planlagte operasjonen, skriver nettstedet Mosnews.com.

- Truer universets balanse
- NASAs operasjon krenker min verden av åndelige verdier og blander seg på barbarisk vis inn i universets indre liv og truer dets naturlige balanse, heter det i søksmålet fra Bai.

Astrologens advokat, Alexander Molohkov, opplyser at Bai både vil sette en stopper for NASA-operasjonen med en prislapp på 311 millioner dollar, men at hun også krever en kompensasjon på 8,7 milliarder rubler for tort og svie.

Ber NASA redegjøre
En russisk rett avslo søksmålet og hevdet det falt utenfor russisk rettspleie, men en høyere rettsinstans opphevdet denne kjennelsen og har bedt NASA selv redegjøre nærmere for saken. Siden NASA har kontor i USAs ambassade i Moskva, kan det likevel bli en rettssak, skriver avisen Pravdas nettutgave.

Får støtte av flere
Bai er heller ikke den eneste astrologen som uroer seg før NASAs 4. juli-forestilling.

Vladmir Portnov, fysiker og profesjonell astrolog, gir Bai sin støtte.

- Det er klart at vanlige folk vil merke konsekvensene av å ødelegge en komet, slår han fast. Også små kometer spiller en rolle blant helheten av stjerner og planeter som påvirker våre liv, mener Portnov.

Se flere bilder og video på på disse nettsidene fra NASA og Jet Propulsion Laboratory.

Jet Propulsion Laboratory

NASA

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag