RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Komet var som snøfonn

Sist oppdatert:
Da Deep Impact-sonden dundret inn i kometen Tempel 1, viste det seg at kometen var myk som snø.

Det viser seg at kometen Tempel 1 stort sett er porøs.

- Trolig er det ingen hard is i kometen. Isen er i form av bittesmå fnugg, sier Michael A’Hearn, kometspesialist ved University of Maryland til Reuters.

Materialet på kometens overflate, helt ned til flere titalls meter, viser seg å være utrolig skjør, og ikke sterkere enn en snøfonn, forteller han.

Kometens støv og iskrystaller gir den en porøs oppbygging av små partikler som holdes sammen av en svak gravitasjonskraft.

Romsonden Deep Impact ble sendt opp for å med overlegg kollidere med kometen Tempel 1, og sammenstøtet skjedde i juli. Målet var å undersøke kometens oppbygging, i håp om å få informasjon om hvordan liv en gang kom til jorden.

Slike kometer blir beskrevet både som «skitne snøballer» og «snøete skittballer», og er vitenskapsmennenes favoritter til hvordan jorden en gang ble «befruktet» med vann og organisk materiale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere