RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Komiske Ali: - USA aldri nær Saddam

(Foto: REUTERS/Abu Dhabi Television)
Sist oppdatert:
De amerikanske rakettangrepene var aldri nær ved å koste Saddam Hussein livet, hevder Iraks tidligere informasjonsminister Mohammed Saeed al-Sahaf.

- Bare en gang var de i nærheten, da de bombet et område som var mellom 400 og 500 meter unna stedet der Saddam oppholdt seg, i et beskjedent bolighus i utkanten av Zahra-distriktet av Bagdad, sier Sahaf i et intervju med Abu Dhabi TV ifølge NTB.

- Vi satt sammen i et møte og kunne høre bombingen. Det var mindre enn 1 kilometer unna. Dette var så vidt meg bekjent det nærmeste de kom under disse dagene, sier Sahaf.

Ifølge den tidligere informasjonsministeren oppholdt den irakiske presidenten i fem dager i samme hus i Mansur-distriktet i Bagdad, mens de amerikanske bombene falt over andre mål i byen.

- Amerikansk etterretning, om det overhodet fantes noe slikt, tok feil, sier Sahaf.

Da krigen var et faktum 20. mars holdt Saddam sin første fjernsynstale fra et hus som lå vegg i vegg med det største presidentpalasset i Bagdad, forteller Sahaf i intervjuet.

- Vi skal motstå angriperne, djevelen skal lide nederlag, lød Saddams budskap i denne talen.

Hvor den irakiske lederen tok veien da nederlaget var et faktum, og de amerikanske styrkene inntok Bagdad, vet Sahaf ikke.

Selv overga Sahaf seg til amerikanske styrker, men ble senere løslatt og flyttet til De forente arabiske emirater.

Den tidligere informasjonsministeren, som ble berømt for sine gjentatte påstander om at den amerikanske invasjonsstyrken led store tap, sier i intervjuet at han tviler på om han noensinne vil vende tilbake til hjemlandet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere