RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Komitime i Arnolds debatt-debut

Sist oppdatert:
- Jeg har en perfekt rolle til deg i «Terminator 4», svarte Arnold Schwarzenegger da han fikk kritikk fra en av de andre guvernørkandidatene. Se web-TV fra debatten.

Ordstyreren måtte forsikre seerne om at det ikke var komitime da Arnold Schwarzenegger og fire andre guvernørkandidater braket sammen til TV-sendt debatt onsdag kveld.

Millioner av velgere har ikke bestemt seg for hvem de skal stemme på i guvernørvalget i California, og det var knyttet stor spenning til debatten.

Istedenfor en saklig debatt, utviklet det hele seg til skittkasting på høyt nivå. Det eneste de kunne enes om, var at California er i krise.

Den uavhengige kandidaten Arianna Huffington påstod tidlig at Schwarzenegger ikke hadde oversikt over viktige fakta. Virkelig hett ble det da Schwarzenegger forsøkte å avbryte Huffington mens hun svarte på et spørsmål.

- Dette er slik du behandler kvinner, det vet vi, sa Huffington.

Rolle-tilbud

Ordstyreren, Stan Statham, mente dette var et personlig angrep på Schwarzenegger, og ga ham muligheten til å svare.

- Jeg vil bare si at jeg har en perfekt rolle til deg i «Terminator 4», sa Arnold til sin kvinnelige motdebattant. Han siktet trolig til en scene i «Termintator 3» der han dytter hodet til den kvinnelige Terminatoren ned i et toalett.

- Mine damer og herrer, dette er ikke Comedy Central, sa ordstyreren, som i et forsøk på å roe debattantene henviste til en amerikansk kabel-TV-kanal som bare sender komedier. Uten at det hjalp nevneverdig.

Kritiserte motstanderens inntekt

Den demokratiske kandidaten Cruz Bustamente, som sammen med Schwarzenegger topper målingene, kranglet så busta føyk om en ny arbeidslivsreform. Arnold beskrev Bustamentes ord som «bare en valg-bløff», men enda mer ufint var hans angrep mot Huffington, som han hakket løs på fordi hun angivelig ikke har betalt inntektsskatt de siste to årene.

- Din personlige inntekt er det største hullet. Jeg kan kjøre Hummeren min gjennom det, sa Schwarzenegger.

Fikk spørsmålene på forhånd

Alles øyne var på action-skuespilleren før debatten, fordi han tidligere har unngått slike møter og heller foretrukket «snillere» opptredener i talkshows.

Både Huffington og den sittende guvernøren Gray Davis mente mye av Schwarzeneggers snakk var skrevet på forhånd. Huffington sa at hun til og med hadde lest flere av Arnolds ord i avisen tidligere på dagen.

- Jeg synes det er ganske ironisk at den eneste debatten Schwarzenegger deltar i, er den der hvor du får spørsmålene på forhånd, sa Davis allerede før debatten. Davis var selv ikke med i debatten.

7. oktober er det valg. Det første velgerne skal ta stilling til, er om Davis skal fjernes som guvernør. Dersom det skjer, skal de velge en ny blant de over 100 kandidatene som har meldt seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere