RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UD forbereder evakuering av rundt 60 nordmenn fra opptøyene i landet.

Kommandosoldater reddet nordmenn

Sist oppdatert:
Britiske fly har nå fraktet 34 nordmenn fra Elfenbenskysten til Ghana. Mange av de evakuerte er barn.

- Nordmennene er nå flydd ut, bekrefter informasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Eirik Bergesen overfor TV 2 Nettavisen.

De evakuerte landet i Ghanas hovedstad Accra klokken 21 norsk tid fredag. Her ble de mottatt av Norges generalkonsul, som sørger for innkvartering av nordmennene. De har det etter forholdene bra, ifølge Bergesen.

Kommandosoldater
Det befant seg i alt 56 nordmenn i Elfenbenskysten. 34 av dem takket ja til tilbudet om evakuering, og samlet seg på den norske ambassaden i landet torsdag.

Derfra ble de 21 voksne og 13 barna hentet av britiske kommandosoldater fredag, og fraktet til flyplassen i Abidjan. Herfra ble de flydd til Accra med et britisk Herkules-fly, opplyser UD.

Åpnet ambassaden
Blant de 22 nordmennene som blir igjen i Elfenbenskysten er ambassadøren og ytterligere en diplomat. Ambassaden, som har vært stengt i en uke, ble åpnet igjen i forbindelse med evakueringen. Den vil være bemannet med de to diplomatene og en lokalt ansatt. Også den svenske og den nederlandske ambassaden vil holde åpent, i tillegg til EU-delegasjonens diplomatiske senter.

Det er ikke gitt at alle de evakuerte nordmennene ønsker å forlate Afrika og dra hjem til Norge.

- Her er det individuelle ønsker. Dersom forholdene bedrer seg der, vil de fleste reise tilbake til Elfenbenskysten, sier informasjonsrådgiver Eirik Bergesen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere