Kona hadde hiv - holdt kjeft

En svensk hivsmittet kvinne lot i løpet av ni års ekteskap være å fortelle mannen om smitten.

17.01.06 11:35

Nå vurderer svensk påtalemyndighet å tiltale kvinnen for forsøk på grov mishandling eller for å ha satt andres liv i fare. Før en tiltale eventuelt utarbeides, skal Skåne-kvinnen avhøres en siste gang.

Kvinnen ble hivsmittet i forbindelse med et utenlandsopphold, melder Helsingborgs Dagblad, NST. Avisen avslørte saken for ett års tid siden, og melder tirsdag at kvinnen nå risikerer tiltale.

Løy om sex
Til sin hivlege sa kvinnen av hun og mannen ikke hadde seksuell kontakt. Legen sa seg fornøyd med dette. I virkeligheten fikk kvinnen to barn med mannen mens de to var gift.

Sannheten kom først for en dag da kvinnen havnet på en smitteklinikk for to og et halvt år siden i forbindelse med en operasjon.

Eksmannen tiltalt
For mannen skal beskjeden ha vært et så stort sjokk at ekteskapet røyk. Kvinnen vil trolig bli tiltalt for å ha forsøkt å spre smitten videre til sin mann og deres felles barn.

Eksmannen er allerede tiltalt for frihetsberøvelse etter at han skal ha hindret ekskona og en sosialarbeider i å forlate et sosialkontor. Episoden skjedde i forbindelse med et møte om omsorgsfordelingen til deres felles barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.