RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS/Scanpix

Kona til Sarkozy snakker ut

Sist oppdatert:
- Jeg kommer aldri til å skille meg, sier Frankrikes nye førstedame, supermodell Carla Bruni Sarkozy (40).

Frankrikes president Nicolas Sarkozy (53) skilte seg fra kona i fjor høst, for så å falle pladask for musikeren og den tidligere supermodellen Carla Bruni (40).

Etter kun tre måneders romanse, giftet presidenten seg med Bruni i Paris lørdag 2. februar, og det franske ukemagasinet L'Express har fått det første intervjuet med den ferske førstedamen.

- Du er nå Frankrikes førstedame, hvordan vil du fungere i denne jobben?

- Jeg vil bare ta det som det kommer. Ingenting er kalkulert eller planlagt. Jeg har aldri vært gift, og jeg stammer fra en italiensk kultur og jeg kommer ikke til å skille meg. Jeg er førstedame i kraft av hans stilling og jeg er hans kone til døden skiller oss ad. Jeg vet at livet kan by på overraskelser, men dette er mitt ønske, sier Bruni Sarkozy til L'Express .

En annen verden
Bruni kommer fra en verden preget av moteshow, jetsett, og diverse forhold med internasjonale musikere. Hun innrømmer at overgangen til det politiske liv er overveldende.

- Dette er en verden hvor det blir reflektert over ting, hvor ord har mer tyngde, en verden hvor vi tar vare på basisbehovene. Dette gjelder det som forandrer folks liv, deres rettigheter, deres fremtidsutsikter og deres frihet. Det er en verden bestående av temaer som er fundamentalt knyttet opp mot selve eksistensen, mens kunst og fashion tilhører sjelen, hjertet samt det søte og gode liv, sier hun.

Enormt mediepress
Nicolas Sarkozy har fått mye pepper fra franske medier for sitt tilsynelatende luksusliv og nyfunne kjærlighet. Mediepresset har vært enormt på Bruni og presidenten, men førstedamen hevder hun aldri vil forlate den nye tilværelse til tross for de mange utfordringer.

- Nei, fordi jeg er forelsket. Jeg aksepterer situasjonen og jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg ønsker ikke å kjempe mot den utenforliggende verden, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere