RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konekamp i USA-valget

Sist oppdatert:
Tilsynelatende uskyldige kommentarer er alt som skal til for å starte en ordkrig i USA-valget.

Kona til republikaneren, John McCain, har i stor grad holdt seg godt på sidelinja i den amerikanske valgkampen. Men etter et valgmøte i sammen med ektemannen tirsdag er det hun som skaper overskriftene foran resultatene fra nominasjonsvalget i tre amerikanske stater, ifølge ABC News.

Foranledningen var en tilsynelatende uskyldig kommentar fra Barack Obamas kone, Michelle, dagen i forveien.

- For første gang i mitt voksne liv, er jeg virkelig stolt av landet mitt, sa Obama.

- Virkelig stolt
Kommentaren skapte ikke særlig oppstyr før Cindy McCain entret podiet sammen med sin ektemann tirsdag: - Jeg vet ikke om dere har hørt disse ordene før: Jeg er virkelig stolt av landet mitt, sa hun under pressekonferansen.

Reportere fulgte selvsagt opp med å spørre ekteparet om hun siktet spesielt til Michelle Obamas kommentarer dagen i forveien.

- Jeg tror ikke vi har noen kommentar til det, har vi, svarte John McCain og så på sin kone.

Cindy McCain unnlot å benytte anledningen til å utdype hva hun mente der og da, men senere påpekte hun at hun alltid hadde vært stolt av å være amerikaner.

Forsvarte sin kone
Barack Obama var imidlertid snar til å komme sin kone til unnsetning da han fikk sjansen. Han sa at Michelles nyvundne stolthet henviste til det politiske systemet, og ikke nasjonen.

- Fordi hun er med rette temmelig kynisk til den politiske prosessen, og hun er ikke alene om det. Men hun etter å ha opplevd det voldsomme engasjementet som har vært den siste tiden, har hun blitt oppmuntret, forklarte Barack Obama, ifølge AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere