Det blir en kortere prosesjon enn den for Charles' mor, dronning Elizabeth, da hun ble kronet for 70 år siden, opplyser Buckingham Palace søndag.

Kongeparet vil tas fra Buckingham Palace til Westminster Abbey i en vogn som ble spesialbygget til feiringen av dronning Elizabeths 60 år ved tronen.

Innsiden av vogna er prydet med deler av historiske bygninger og palasser. På toppen er en krone utskåret av eik fra HMS Victory, ett av den britiske marinens flaggskip fra 1700-tallet.

Etter seremonien vil prosesjonen tilbake kun være på en tredel av den 7,2 kilometer lange ruta dronning Elizabeth tok da millioner av mennesker flommet ut i Londons gater.

Da skal Charles og Camilla sitte i en 260 år gammel gullvogn som er blitt brukt i alle kroningsseremoniene siden kong William IV ble kronet i 1831. Den ble først tatt i bruk av kong George III i 1762.

Den er 7 meter lang, 3,6 meter høy og veier 4 tonn. Det må åtte hester til for å dra den.

For å markere at kroningen er den første etter sosiale mediers inntreden er det laget en emoji. Den er basert på den historiske kronen til sankt Edward, som skal plassers på Charles' hode i seremonien.

(©NTB)