RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongehuset knebler media

Foto: Scanpix/EPA
Sist oppdatert:
De fleste britiske aviser vet hvem den kongelige involvert i dop- og sexutpressingen er, men de får ikke lov å skrive det. Kun én gang før har det skjedd.

(SIDE2:) På grunn av britisk lov får ikke britiske medier lov til å antyde hvilket medlem av kongefamilien som er gjenstand for den pikante utpressingsaken som ruller og går i Storbritannia i disse dager.

Verken alder, kjønn eller status har media lov å avsløre. Det er omtrent 40 medlemmer å velge mellom.

Politiet bekrefter
Saken dreier seg om en video der en kongelig assistent forteller at han eller hun har hatt sex med et kongelig medlem. I videoen sniffer assistenten i seg kokain fra en konvolutt der det kongelige emblem er meget synlig. Videoen, samt et stort pengekrav, ankom Buckingham Palace 2. august i år.

Kort tid etter lurte Scotland Yard utpresserne inn i en felle.

Britisk politi har bekreftet at et medlem av kongefamilien er mål for utpressingen. Mandag ble det kjent at det er to medlemmer av sosietetsklanen i London som står bak utpressingen.

LES MER:Truet kongelig med sexvideo

Det er første gang på over 100 år at et kongelig familiemedlem er blitt utsatt for utpressing. Men det er ikke første gang myndighetene har raslet med lovverket overfor britisk media.

Over jul kommer filmen «The Bank Job». Den forteller om et ran som ble til et høyst uvanlig ran i britisk historie.

Per dags dato bærer saken en såkalt D-Notice for britisk media. Det er en offisiell ordre britiske myndigheter legger på britisk media på grunn av det de kaller «nasjonal sikkerhet».

Bankrøverne brøt seg inn i en bank i Baker Street på jakt etter penger i 1971. Uten deres viten inneholdt hvelvet også kompromitterende bilder av en kongelig. Plutselig var det de som ble jaget. MI5 kom lynraskt på banen og media fikk en såkalt D-Notice. Ranet skapte store overskrifter i flere dager før det plutselig forsvant helt fra media for aldri å ha blitt omtalt siden.

Ingen ble noengang offisielt arrestert for ranet.

Side2 traff skuespillerne Saffron Burrows og Jason Statham i Cannes i år. Hvordan det var å jobbe med en film der store deler av handlingen fremdeles er taushetsbelagt kan du lese her.

LES MER:Avslører kongelig skandale

Nå håper imidlertid britiske aviser at navnet på den kongelige i den pågående utpressingsskandalen skal dukke opp i så mange utenlandske medier at det siver inn i Storbritannia den veien.

Det britiske kongehuset sier kun i en kommentar at dette er en politisak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere