*Nettavisen* Nyheter.

Kongelig bryllupspine for Charles

Bryllupet mellom Charles og Camilla kan bli en riktig kongelig hodepine, skriver britiske aviser.

22.02.05 11:22

LES OGSÅ: - Camilla uønsket av Bush

Charles og Camilla har allerede måttet flytte bryllupet sitt fra Windsor slott. Slottet har to kapeller, men ingen vielsesrett i og med at Charles og fraskilte Camilla skal gifte seg borgerlig, melder britiske medier.

Ifølge britiske regler ville en endring av reglene gjøre at andre britiske par også kunne få tilgang til å gifte seg i slottets kapell borgerlig.

Rådhuset
I stedet ville paret gifte seg i Guildhall, som er Windsors rådhus. Prinsens kontor sier at dette vil innebære at vielsen faktisk vil være åpen for mannen i gata.

- Det er vår forståelse at vielsen nå blir offentlig, samtidig er det selvfølgelig en rekke sikkerhetsspørsmål rundt dette, sier en representant for prins Charles' Clarence House.

Det er derfor trolig at det vil bli gjort unntak slik at den vanlige mann og kvinne ikke får tilgang til å overvære vielsen i dette tilfellet.

Krangler om ektheten
Eksperter på britisk rett krangler imidlertid også om Charles som tronarving har rett til å gifte seg borgerlig.

Charles kan gjøre som sin søster Anne - gifte seg i Skottland der kirken tillater skilte å gifte seg igjen. Men da vil ikke ekteskapet være gyldig i den britiske kirken som Charles blir overhode for den dag han blir konge.

Den britiske loveksperten Stephen Cretney mener han ikke har tilgang på å gifte seg borgerlig med velsignelse fra den anglikanske kirken, mens Lord Chancellor, Charles Falconer, benekter dette.

- Vi er sikre på at prinsen kan gifte seg borgerlig, sier Falconer. Erkebiskopen av Canterbury har allerede sagt at han vil være tilstede når paret gifter seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.