RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongelig norsk ferieparadis

Sist oppdatert:
Den norske kongefamilien gjør som Brigitte Bardot. Både kronprinsparet og kongeparet søker sol og sjelero i den trendy feriebyen Búzios når de er i Brasil.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tilbrakte påskeferien i Búzios, og det var trolig her den kommende tronarvingen ble unnfanget. Nå følger kongeparet i de unges fotspor.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot

Fikk være i fred

Det var selveste Brigitte Bardot som gjorde byen kjent da hun valgte Búzios som kjærlighetsrede for seg og sin brasilianske kjæreste Bob Zagury på 1960-tallet. Her fikk hun fred fra papparazzi-fotografene hun ellers hadde i hælene.

Mange år tidligere var det europeiske sjørøvere og slavehandlere som grunnla byen. Deretter overtok fiskerne, før turismen i dag er viktigste inntektskilde.

I Búzios, som ligger drøye to timers kjøring nord for Rio de Janeiro, kryr det av pensjonater og hoteller i alle prisklasser, og det er lett å gjemme seg bort for dem som ønsker det. Mange leier også ut herskapshus til kjendiser som ikke vil skrive seg inn på byens hoteller.

Over 20 strender

I helgene tiltrekker sjarmerende Búzios horder av mer velstående brasilianere fra storbyer som Rio de Janeiro og São Paulo.

Stranden Canto i Búzios. (Foto: Byens hjemmeside)
Stranden Canto i Búzios. (Foto: Byens hjemmeside)

Byen ligger på en halvøy og tilreisende kan velge mellom 20 mer eller mindre tettpakkede strender i umiddelbar nærhet av småbyens sentrum.

Brosteinsbelagte Rua das Pedras (bildet) er byens hovedgate, og her kan de tilreisende nyte det brasilianske kjøkken på restauranter og barer langs stranden.

Rua das Pedras. (Foto: Byens hjemmeside)
Rua das Pedras. (Foto: Byens hjemmeside)

Bryllupsreise

Kongeparet er på offisielt statsbesøk i Brasil fra 7. til 11. oktober, etter invitasjon fra Brasils president Luis ”Lula” Inacio da Silva.

Dette er det første norske statsbesøket til Brasil siden 1967, da Kong Olav V besøkte landet. Kongeparet har ikke vært i Brasil siden bryllupsreisen i 1968.

Kong Harald V og Dronning Sonja skal både besøke Brasilia, São Paulo og Rio de Janeiro de nærmeste dagene.

Kongeparet har også med seg en stor delegasjon med representanter fra norsk næringsliv og kulturliv. Både utenriksminister Jan Petersen, olje- og energiminister Einar Steensnæs, næringsminister Ansgar Gabrielsen, miljøvernminister Børge Brende og fiskeriminister Svein Ludvigsen er med i den store norske delegasjonen.

Kongeparet brukte sin første dag i Brasil til hvile og lunsj med familien i badebyen Búzios. (Foto: Scanpix/Heiko Junge)
Kongeparet brukte sin første dag i Brasil til hvile og lunsj med familien i badebyen Búzios. (Foto: Scanpix/Heiko Junge)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere