Gå til sidens hovedinnhold

Kongelig terrier kan bli avlivet

I fjor bet den to barn. Så tok den livet av Dronningen Elizabeths eldste hund før jul. Nå risikerer prinsesse Annes bullterrier Dottie å bli avlivet.

Bullterrieren Dottie gikk etter den eldste av dronningens corgi-hunder Pharos da prinsesse Anne kom til Sandringham slott for å feire jul.

Da Pharos kom hoppende for å hilse på besøket, bet Dottie hunden så alvorlig i bakbeina at det ene beinet brakk tre steder. Skadene var så store at Pharos ble avlivet senere på dagen.

Dronningen skal ifølge britiske aviser være i dyp sorg over tapet av Pharo.

Alvorlig hint
Den ansette dyrevernforeningen RSPCA mener det er best om Dottie blir avlivet.

Rådet fra RSPCA, Det kongelige selskap for vern av dyr mot mishandling, veier tungt ettersom organisasjonen er en av Storbritannias mest respekterte. En talskvinne for RSPCA understreket søndag at organisasjonen ikke har noe med saken å gjøre.

– Men hvis vi var innblandet, ville vi tenke alvorlig på om dyret burde avlives, sa talskvinnen, som ifølge vanlig britisk skikk ikke er navngitt.

– Hvis en hund glefser etter et menneske eller et annet dyr, kan det nesten tilgis, tilføyde hun.

– Og hvis hunder biter et barn, en jogger eller et annet menneske og deretter dreper en annen hund, er det store muligheter for at vi ville anbefale avlivning. En hund som må gå med munnkurv hele tiden, får ikke noe verdig liv, framholdt RSPCA-talskvinnen.

Bet to barn
Det er ikke første gang Dottie har angrepet. Hunden angrep to barn i en park i London i fjor, og prinsesse Anne fikk en bot for hendelsen. En hundeekspert sier at terrer-typen ofte er en god familiehund, men kan være problematisk i samvær med andre hunder.

(NTB-AFP):

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre