Gå til sidens hovedinnhold

Kongelig utdrikningslag i Egypt

Danske kronprins Frederik måtte droppe prinsesse Ingrid Alexandras dåp på grunn av «bryllupsforberedelser». Det kronprinsen ikke ante, var at han skulle kidnappes, og tilbringe dåpsdagen i Egypt.

Forrige fredag stod kronprins Frederik sammen med resten av familien på Amalienborgs balkong og vinket til de mange danskene som var møtt fram for å hylle dronning Margrethe på hennes 64-årsdag. Han var da sannsynligvis en av de få på balkongen som ikke visste at han skulle kidnappes senere samme kveld.

Hans mor og forlovede hadde det hele formiddagen travelt med å holde skjult for Frederik hva som skulle skje, skriver danske BT. Allerede mens balkongseansen pågikk ble hans nære venn Jeppe Handwerk sluppet inn på slottet for å overraske kronprinsen. Overraskelsen var at ti av hans venner stod klare til å fly ham til Egypt, hvor utdrikningslaget skulle finne sted.

Dro med privatjetfly
Med på turen var blant annet kronprinsens bror, prins Joachim, og hans fettere, greskfødte prins Nikolaos og prins Gustav av Berleburg.

To private jetfly var stilt til rådighet for følget, som satte kursen mot feriestedet Sharm-el-Sheik. Turen til Egypt var holdt så hemmelig at selv flere av deltakerne ikke ante hvor de skulle. Heller ikke Frederik fikk i starten vite hvor ferden skulle gå. Den eneste beskjeden kronprinsen fikk, var at han måtte pakke badebuksene.

Slept naken gjennom søla
Badebuksene har han nok hatt god bruk for, mener BT, som tror kronprinsen og hans følge har brukt mer tid på dykking i Rødehavet enn på pyramidene under sitt fire dager lange besøk i Egypt. De fleste av vennene foretrekker i likhet med kronprinsen fart og spenning. Og selv om vennene tilhører de penere kretser, er utdrikningslagene ikke mer siviliserte enn hos andre folk.

Da kronprinsens venn Peter Heering hadde sitt utdrikningslag, var kronprins Frederik en av flere som ble slept naken gjennom søla. Så vilt gikk det neppe for seg under utdrikningslaget for Mary Donaldson. Det ble holdt på Lystrup Slott ved Fakse på sør-Sjælland.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday