RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongeparet til prins Bernhards begravelse

Sist oppdatert:
Kong Harald og dronning Sonja representerer Norge når nederlandske prins Bernhard førstkommende lørdag begraves i Delft.

Under dronning Julianas begravelse i slutten av mars, var det kronprins Haakon som representerte Norge, i egenskap av at han var regent under kongens sykdom. Ifølge kongehusets hjemmesider er det nå klart at kongeparet vil være til stede under prins Bernhards begravelse.

Dronninggemal i 32 år
Fra Sverige drar kong Carl Gustaf og dronning Juliana til prinsens begravelse, mens det danske kongehuset blir representert av prins Henrik. Dronning Elizabeths ektemann, prins Philip, har varslet at han håper å kunne være til stede i Delft førstkommende lørdag.

Prins Bernhard var far til Nederlands dronning Beatrix. Han var gift med dronning Juliana, som regjerte Nederland fra 1948 til 1980, da hun abdiserte til fordel for datteren. prinsen døde i forrige uke, 93 år gammel.

Tredje begravelse på to år
Tusenvis av nederlendere tar i disse dager farvel med den folkekjære prinsen. Bernhards båre står på lit de parade i det kongelige slottet i Haag. Tirsdag kveld stod det i gjennomsnitt rundt 1000 mennesker i kø for å ta farvel med prinsen.

Det er tredje gang i løpet av to år at nederlenderne begraver en av sine kongelige. I 2002 døde dronning Beatrix' ektemann, prins Bernhard. Hennes mor døde i mars, og nå altså også hennes far. Prins Bernhard får sitt siste hvilested ved siden av sin kone i det kongelige gravkammeret i Delft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere