RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongressmedlem dømt til gatefeiing

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Foto: EPA PHOTO EPA/MLADEN ANTONOV
Kongressmedlem Aberlardo Diaz fra Honduras vil de neste to månedene bli å treffe gatelangs, med kost og feiebrett i hendene. Nekter han å feie, venter fengselscellen.

Den noe uvanlige straffen ble offentliggjort i Honduras lørdag. Kongressmannen er dømt for å ha misbrukt og slått sin elskerinne. Sammen har de to døtre, som Diaz nå må betale 160 amerikanske dollar i måneden.

- Hvis Diaz ikke etterkommer dommen, vil han ende opp i fengsel, sier dommer Vivian Linck til nyhetsbyrået AP.

Selv hevder kongressmannen at han aldri har slått sin elskerinne og sier han skal feie gatene i Tegucigalpa for å demonstrere at han er uskyldig. Han hevder også at han skal få hjelp av sin kone til feiejobben.

- Dette skjer fordi man er god med damene, sa Diaz i en kommentar.

I tillegg til å betale bidrag til sine to døtre utenfor ekteskapet, må kongressmannen også besørge hushjelp og skoleutgifter, mat og klær for sine døtre, heter det i dommen.

Myndighetene i Honduras har de siste årene slått hardt ned på vold i hjemmet og vold mot kvinner. Egne familiedomstoler og politiadvokater som jobber mot vold mot kvinner er oppnevnt av kongressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere