RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konservativ valgseier i Mexico

Sist oppdatert:
Regjeringspartiets kandidat vant presidentvalget i Mexico etter en nervepirrende opptelling.

Med rundt 41 millioner stemmer opptalt er det klart at konservative Felipe Calderon vant valget med knapp margin, opplyser lederen for valgkomiteen til Associated Press.

Calderon representerer National Action Party, det samme partiet som den sittende presidenten Vincente Fox. Calderon fikk 35,89 prosent av stemmene, kun 0,57 prosent flere stemmer enn venstresidens kandidat, Andres Manuel Lopez Obrador.

Obrador har kommet med anklager om valgfusk og oppfordret sine tilhengere til å protestere mot resultatet. Han sier han vil ta saken videre til domstolene.

En valgdomstol vil trolig utnevne Calderon som den offisielle vinneren, men har tiden fram til 31. august på seg til å behandle eventuelle klager på omtellingen. Calderon har imidlertid allerede bedt om støtte til for å bygge en samlende regjering. Han vil i tilfelle starte sin seks år lange presidentperiode 1. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere