*Nettavisen* Nyheter.

Konteiner full av lik

Foto: WAHEED KHAN (EPA)

Over 60 afghanere er funnet døde i en konteiner sørvest i Pakistan.

05.04.09 13:42

Konteineren med den grufulle lasten ble funnet rundt 20 kilometer sør for byen Quetta lørdag. De 62 som er funnet omkomne er alle afghanere, ifølge politiet.

Lokale innbyggere og politiet hørte lyder fra konteineren og skjønte at det måtte være folk der inne. Da de åpnet dørene, ble de møtt av en forferdelig tragedie.

Over halvparten av personene i konteineren var døde, og nesten like mange var bevisstløse, ifølge polititjenestemannen Ghulam Dastagir.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: MUSA FARMAN (EPA)

- Kvalt

Over 100 personer var stuet sammen inne i metallkonteineren, og folk døde mest sannsynlig på grunn av luftmangel. I tillegg var mange bevisstløse da konteineren ble åpnet, forteller polititjenestemannen Khalid Masood.

– Vi har fått snakket med noen av dem som var sperret inne. De var alle afghanere på vei til Iran, sier Wazir Khan Nasir fra politiet i Quetta

Flyktninger
De overlevende er brakt til et sykehus i Quetta. 15 år gamle Nizar Ahmed, overlevde de vanskelige forholdene i konteineren. Han sier han kommer fra Baktia-provinsen øst i Afghanistan, men ville ikke si noe om når de dro hjemmefra eller hvor i Iran de var på vei til.

Sjåføren av lastebilen som hadde fraktet konteineren, var forsvunnet fra stedet da politiet kom.

- Da tilstanden til folk inne i konteineren forverret seg, flyktet sjåføren og forlot konteineren, sier polititjenestemannen Nasir.

En annen politimann forteller at det er ting som tyder på at noen av afghanerne døde for flere dager siden.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.