Korei vil ikke bli statsminister

Foto: Jacqueline Larma (AP)

Ahmed Korei sa torsdag kveld at han likevel ikke vil bli ny palestinsk statsminister. Korei begrunner sin beslutning med den israelske regjeringens vedtak om å utvise president Yasser Arafat.

11.09.03 23:22

- Dette er en dristig og alvorlig beslutning som gjør det umulig for meg å sette sammen en ny regjering, sa den moderate Korei torsdag kveld. Like før hadde Yasser Arafat lovet sine jublende tilhengere at han aldri ville forlate sitt hovedkvarter, uansett hva som skjedde.

Palestinerne fylte i løpet av kvelden gatene i byer både på Vestbredden og i Gaza for å vise solidaritet med sin president.

- Hvis Israels beslutning blir gjennomført, vil det føre til uro, ikke bare i de palestinske områdene, men i hele regionen, sa Korei, som er leder for den palestinske nasjonalforsamlingen.

- Alle muligheter for å skape fred og sikkerhet i regionen, ville bli ødelagt.

Korei oppfordret det internasjonale samfunnet til å ta avstand fra den israelske regjeringens beslutning. Sharon-regjeringen vedtok torsdag i prinsippet å utvise Arafat fra de palestinske områdene, men sa samtidig at vedtaket inntil videre ikke vil bli gjennomført.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.