RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korrupusjons-skandale ryster Ukraina

Lederen for Ukrainas forsvars- og sikkerhetsråd Petro Porosjenko trakk seg fra sin stilling torsdag.
Lederen for Ukrainas forsvars- og sikkerhetsråd Petro Porosjenko trakk seg fra sin stilling torsdag. Foto: SCANPIX/AP Photo/Sergei Chuzavkov
Sist oppdatert:
Lederen for det ukrainske sikkerhetsrådet går fra jobben, mens anklagene om korrupsjon raser i miljøet rundt president Viktor Jusjtsjenko.

Lederen for Ukrainas mektige Sikkerhets- og forsvarsråd meldte sin avgang torsdag. President Viktor Jusjtsjenko koalisjonsregjering står ovenfor den største krisen i løpet av de sju månedene den har eksistert, skriver Associated Press.

Petro Porosjenko er den tredje høytstående president-medhjelperen som har sagt opp sin stilling. Det har haglet med anklager om korrupsjon i miljøet rundt presidenten, de fleste av dem rettet mot Porosjenko selv. Han har nektet for alle beskyldninger.

- Noen steler, andre sier opp
Tidligere torsdag meldte Mykola Tomenko sin avgang som minister for humanitære spørsmål.

- Jeg har forstått at noen mennesker stjeler og andre sier opp, sa Tomenko på en pressekonferanse i hovedstaden Kiev.

- Jeg vil ikke stå ansvarlig sammen med mennesker som har skapt et korrupt system.

Jusjtsjenkos stabsleder Oleksandr Zintsjenko sa fra seg sin stilling lørdag og rettet også korrupsjonsanklager mot høytstående ledere, inkludert Porosjenko.

Regjeringskrise
Zintsjenkos avgang utløste en krise i regjeringen. President Jusjtsjenko har tilbrakt de siste tre dagene i et maratonløp mellom møter med toppene i regjeringen, og har beordret en gransking av Zintsjenkos anklager.

Jusjtsjenko kom til makten i kjølvannet av fjorårets massive ”Oransje revolusjon” i Ukraina. Zintsjenko og Tomenko hadde nøkkelroller i organiseringen av demonstrasjonene, og Porosjenko, en mektig forretningsmann, hjalp til å finansiere og gi demonstrasjonene publisitet via sin TV-kanal Channel 5.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere