RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig bombe nær Syrias grense til Tyrkia

Minst 43 mennesker ble drept da en bilbombe gikk av på den syriske siden av grenseposten Bab al-Salameh til Tyrkia, ifølge en aktivistgruppe.

Det var også en rekke mennesker som ble såret i eksplosjonen, som skjedde torsdag på et område som brukes som parkeringsplass, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

– Minst tolv ambulanser har brakt sårede mennesker inn i Tyrkia. Dødstallet er veldig høyt, sier en aktivist i området til nyhetsbyrået Reuters.

Bilder som Reuters har fått tilsendt, viser utbrente biler, døde mennesker og kroppsdeler på stedet hvor bomben eksploderte.

Barn og kvinner er blant de døde, ifølge SOHR.

Det var ikke umiddelbart kjent hvem som sto bak angrepet, men aktivister anklager den ytterliggående opprørsgruppa Den islamske staten i Syria og Levanten (ISIL).

Grenseposten kontrolleres av opprørere som kjemper mot president Bashar al-Assads regime. Samtidig kjemper rivaliserende opprørsgrupper mot hverandre i områder som de kontrollerer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere