RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig eksplosjon i Bagdad

Minst en kraftig eksplosjon rystet tidlig onsdag morgen sentrum av Bagdad. Sikkerhetsstyrker sperret av området rundt Sheraton-hotellet, der det bor mange utlendinger.

Ifølge en journalist som var blant gjestene, ble hotellers sjuende etasje truffet av en rakett. Raketten rammet deler av ventilasjonssystemet og ødela en vegg, men ingen mennesker kom til skade, fortalte den ikke navngitte journalisten.

Talsmenn for de amerikanske militærmyndighetene i Irak ville ikke umiddelbart si noe om eksplosjonen. Irakisk gerilja som kjemper mot de USA-ledede okkupasjonsstyrkene har flere ganger tidligere angrepet hoteller i Bagdad.

Tirsdag ble 11 irakiske politifolk og politikadetter skutt og drept i to ulike sammenstøt. Onsdag for en uke siden ble sju mennesker drept og mange andre skadd da en bilbombe eksploderte i den irakiske hovedstaden.

Stemningen i byen er svært spent foran årsdagen for Saddam Husseins fall fra makten i Irak 9. april, Mange frykter også uro foran maktskiftet 30. juni, da den amerikanskledede alliansen etter planen skal levere fra seg makten til et rent irakisk styre.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere