RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig jordskjelv i Japan

Foto: Faksimile (US Geological Survey)
Sist oppdatert:
Japan rammet av jordskjelv målt til 7,3 i styrke.

Det ble raskt sendt ut tsunamivarsel for østkysten av Japan. Men varslingssenteret for tsunamier i Stillehavet melder at det ikke er noen risiko for en omfattende tsunami.

Vitner forteller om kraftige rystelser i hovedstaden Tokyo, men så langt er det ikke meldt om personskader eller materielle skader.

Lav bølge
De første varslene går ut på at deler av østkysten vil bli rammet av alt fra 50 centimeter til to meter høye tsunamibølger. Det er iverksatt evakuering i flere områder, og innbyggerne i lavtliggende områder ble oppfordret til å bevege seg opp i høyden.

Jordskjelvet, som rammet utenfor kysten nordøst i landet, ble først målt til 7,4 i styrke, men er nå nedjustert til 7,3, melder Reuters.

Episenter
Skjelvets episenter er 245 kilometer sørøst for Kamaishi, og har en dybde på 36,1 kilometer, ifølge US Geological Survey.

Tsunamivarselet ble utsendt for distriktet Miyagi, som ble rammet av et kraftig jordskjelv i mars 2011, som utløste en enorm tsunami.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere