*Nettavisen* Nyheter.

Kraftig jordskjelv utenfor Indonesia

Foto: Google (Googlemaps.com)

Hus og bruer har kollapset og flere branner har oppstått som følge av jordskjelvet utenfor Sumatra.

30.09.09 16:30

Den indonesiske øya Sumatra ble onsdag ettermiddag rammet av et kraftig jordskjelv som først ble målt til 7,9 på Richters skala, men senere nedjustert til 7,6, ifølge U.S. Geological Survey.

Det ble sendt ut en tsunamivarsel for hele regionen, men denne ble avblåst ved 13.30-tiden onsdag ettermiddag, melder Reuters.

Minst 21 drept
Skjelvet har forårsaket store ødeleggelser og skapte panikk blant 900.000 innbyggere i byen Padang på Sumatra.

Et sykehus i byen kollapset, opplyser en talsmann for myndighetene i Jakarta ifølge Reuters.

Minst 21 mennesker skal være drept og «tusenvis er fanget under sammenraste bygninger», ifølge talsmannen, Rustam Pakaya.

- Hus og bruer raste sammen
- Jordskjelvet har ødelagt hus og bruer, samt forårsaket branner i byen Padang på Sumatra, opplyser et vitne til Reuters.

Skjelvets episenter er 50 kilometer utenfor kysten.

- Flere hoteller har blitt ødelagt i Padang. Hittil har vi ikke klart å komme i kontakt med Padang fordi kommunikasjonen er nede, sier leder for Det indonesiske meteorologiske og geofysiske institutt, Rahmat Triyono, til nyhetsbyrået AP.

Les også: - Likene ligger begravd i sanden

Dette skjer bare et halvt døgn etter at stillehavsøyene Samoa og Amerikansk Samoa ble truffet av en kraftig tsunami forårsaket av en rekke skjelv. Minst 100 mennesker er fryktet omkommet.

UD følger situasjonen tett
Norske utenriksdepartementet følger nøye med på situasjonen i Sørøst-Asia.

- Vi er i kontakt med våre med ambassader. Det er litt tidlig å si hva vi gjør i forhold til nordmennene som befinner seg i området. Men det vi vet er at ambassadene har kontakt med lokale myndigheter for å få oversikt over situasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Cecilie Willoch, til Nettavisen.

- Er noen nordmenn blitt skadd?

- Nei. Vi har ingen indikasjoner på det, nå, sier hun ved 13.30-tiden onsdag.

Så langt hat Utenriksdepartementet vært i kontakt med en norsk turist og en norsk familie i det tsunamirammede området, og de har det etter forholdene bra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag