RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig uvær i Europa

Sist oppdatert:
En kraftig storm feide søndag inn over Nord-Tyskland og Sør-Sverige. Ifølge meteorologene blir det verre. Sjekk været her.

Her kan du sjekke været der du bor.

I de nordlige delene av Tyskland var vinden så sterk at biler ble blåst av veien og kraftledninger revet ned. Langs nordsjøkysten var det vindkuler på opp til 150 kilometer i timen.

Ved Bad Kreuznach mistet et barn livet og fire andre familiemedlemmer ble skadd da en 74 år gammel kvinne mistet kontrollen over bilen sin og kolliderte med familiens bil i veikanten.

Stormflo
I Lichtenfels, 200 kilometer nord for Frankfurt, knakk byens juletre tvers av på grunn av vinden og falt ned over en gløggbod. Ingen ble skadd.

I Hamburg meldte politi og brannvesen om over 200 utrykninger på grunn av nedblåste trær, reklameplakater og takplater. Julemarkedet på rådhusplassen ble stengt av sikkerhetshensyn.

På grunn av advarsler om stormflo ble en rekke ferjeruter innstilt langs den tyske nordsjøkysten.

Mye snø
Store mengder snø falt over det sørlige Sverige i løpet av søndagen. Særlig Götaland og det sørligste Svealand ble hardt rammet.

Snøen, kombinert med sterk vind, førte til svært glatte veier. Politiet melder om en rekke utforkjøringer og kollisjoner, men ingen alvorlige ulykker. På motorveien ved Örebro anbefalte politiet en maksimalfart på 40 kilometer i timen.

Flere titusener av husstander var uten strøm i det vestlige Sverige etter at kraftledninger ble rammet av det kraftige snøfallet.

Værforholdene førte også til problemer for togtrafikken og flytrafikken. SAS måtte avlyse flere avganger fra Arlanda på grunn av manglende avisingskapasitet.

Også i det sørlige Finland førte vinterstormen til delvis uframkommelige veier.

(NTB-DPA-TT)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere