Kraftige angrep i Falluja

Foto: REUTERS/Eliana Aponte

Voldsomme kamper har rast i den irakiske byen Falluja i hele natt. Amerikanske og irakiske styrker står nå en kilometer inne i byen. Se video fra nattens kamper her.

09.11.04 08:21

Innbyggere i byen forteller via satelittelefon at de kontinuerlig hører lyden av amerikanske fly over byen, og hele tiden kan drønnene av bomber som eksploderer høres overalt i byen.

Flere hundre hus er ødelagt, og det skal brenne kraftig flere steder. Amerikanske og irakiske styrker har inntatt en rekke posisjoner i utkanten av Falluja, og angriper opprørernes stillinger over hele byen.

Ifølge Reuters ble et amerikansk helikopter skutt ned over byen tirsdag morgen norsk tid. En Reuters-journalist så helikopteret bli truffet og at det deretter styrtet. Opplysningene er så langt ikke bekreftet fra amerikansk hold.

Storoffensiv
Det varslede og massive angrepet kalt «Operation Phantom Fury» startet mandag ettermiddag norsk tid. Mellom 10.000 og 14.000 amerikanske og irakiske soldater stormet mot Falluja.

Målet er å knekke de omlag 3000 opprørerne USA mener holder til i Falluja og som i et halvt år har kontrollert den sunni-muslimske byen. Amerikanerne har sagt at de vil forsøke å spare sivile i kampene.

I løpet av mandagen kuttet okkupasjonsstyrkene strømmen i byen, og innbyggerne melder også at de mangler rennende vann.

På web-tv kan du se bilder fra nattens kamper i Falluja (lenke nedenfor)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag