RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftige angrep mot palestinerne

Foto: Scanpix/REUTERS/Ahmed Jadallah
Sist oppdatert:
Fire palestinere skal være drept i israelske angrep mot Vestbredden og Gaza.

Israelske helikoptre har skutt flere raketter mot et mål i nærheten av den store jødiske bosetningen Ariel fredag, sier palestinske vitner til Reuters. Bosettingen ligger i det okkuperte Vestbredden.

Ifølge den israelske nettavisen Ynetnews har tre Hamas-aktivister blitt drept i angrepet. Den israelske hæren har pekt Hamas ut som ansvarlige for rakett- og granatangrepene mot israelske byer fra Gaza-stripen denne uken.

Luftangrep mot Gaza
Samtidig melder Associated Press om eksplosjoner på Gaza-stripen. Ifølge vitner Reuters har snakket med skal dette være et luftangrep fra Israel mot en bil som tilhører en Hamas-aktivist. En palestiner skal være drept, ifølge vitner.

Tidligere i dag har det vært harde konfrontasjoner mellom Hamas-aktivister og palestinske sikkerhetsstyrker på Gaza-stripen. Da ble ett barn og en tenåring drept, og 18 personer skadd.

Truer våpenhvile
Rakettangrepene fra israelske side er ledd i en tung israelsk offensiv mot militante aktivister. Et rakettangrep fra Gaza drepte en kvinne i Israel torsdag, og en selvmordsbomber fra gruppa Islamsk hellig krig tok livet av fem israelere tirsdag.

Volden denne uka truer våpenhvilen som har eksistert mellom partene i fem måneder. Den kan også stikke kjepper i hjulene for Israels planer om tilbaketrekking fra den okkuperte Gaza-stripen neste måned.

Henrettelser
Israel har tidligere sagt at landet vil gjenoppta politikken med å henrette militante palestinske ledere etter at en selvmordsbombe tirsdag drepte fem israelere.

- Skjulested for militante
Angrepet utenfor Ariel skal ha vært rettet mot et fjellområde militante aktivister tidvis bruker som skjulested.

Vitner sier til Reuters at helikoptrene pepret området med maskingeværild etter å ha fyrt av rakettene.

Den israelske hæren har foreløpig ikke kommentert saken.

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere