Kraftige luftangrep mot syriske opprørere etter selvmordsangrep

Det brenner i byen Kfar Nubul sør i Idlib etter et flyangrep 28. mai. Bildet er tatt av organisasjonen Syriske hvite hjelmer, en sivilforsvarsstyrke i opprørskontrollerte områder. Foto: AP / NTB scanpix

Det brenner i byen Kfar Nubul sør i Idlib etter et flyangrep 28. mai. Bildet er tatt av organisasjonen Syriske hvite hjelmer, en sivilforsvarsstyrke i opprørskontrollerte områder. Foto: AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Syria og Russland har svart med kraftige luftangrep etter at opprørere gjennomførte flere selvmordsangrep mot regjeringsstyrker i Hama nordvest i Syria.

Det opplyser syriske aktivistkilder og Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) tirsdag.

Selvmordsangrepene skal ha kommet overraskende på de syriske regjeringsstyrkene og allierte militsstyrker.

Den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham skal ha stått bak angrepene, som fant sted på landsbygda i Hama-provinsen nordvest i Syria.

Ifølge SOHR ble selvmordsangrepene etterfulgt av over 90 luftangrep utført av syriske og russiske fly. Disse var rettet mot opprørskontrollerte områder både nord i Hama, sør i Idlib-provinsen og i utkanten av provinshovedstaden Idlib by.

Minst tre personer ble ifølge SOHR drept.

Offensiven mot det som er den siste store opprørsbastionen i Syria, ble innledet i april. Siden da har 443 mennesker blitt drept i Idlib og Hama, hvorav 108 har vært barn, opplyser SOHR.

Opptrappingen skal også ha drevet over 300.000 mennesker på flukt.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.