Gå til sidens hovedinnhold

Kraftigste oljefall på ukevis

Streikestopp sender oljeprisen ned fra rekord.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljen faller fra rekordnivåer etter at oljeselskapet BP begynner å gjøre seg klare til å starte opp en rørledning som transporter olje fra 70 felt i Nordsjøen. Rørene som har vært stengt i to dager grunnet streik leverer 40 prosent av oljeproduksjonen til Storbritannia.

NA24 - din næringslivsavis

I tillegg ligger dollaren an til å få en månedlig styrking mot yen og euro for første gang siden desember, noe som gjør oljen dyrere for importører med disse valutaene.

- Markedet tar en pause med streikepausen i Scotland, og i fraværet av ny vold i Nigeria. Det er masse snakk om hva som skjer med dollaren, sier Christopher Bellew hos Bache Commodities, ifølge Bloomberg.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York ble et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i juni, handlet til 115,61 dollar fatet. Dette er en nedgang på 2,6 prosent og det kraftigste fallet på fire uker. Prisene er allikevel 74 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

De siste tiden har også en streik hos Exxon Mobil i oljerike Nigeria presset prisen oppover. Denne streiken er imidlertid inne i sin sjette dag og den medfører produksjonsstopp for 860.000 daglige fat. Produksjonen i Niger-deltaet har blitt halvert siden 25. april.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot