*Nettavisen* Nyheter.

Krasjet i luften

De to svenskene var sjanseløse da småflyet deres kolliderte med et annet fly like etter avgang.

10.02.06 15:49

Like før klokken 23.40 norsk tid onsdag lettet svenskenes fly fra flyplassen Gillespie Field, like sør for San Diego i USA. Det lille Cessna-skoleflyet hadde akkurat lettet da alt gikk fryktelig galt, melder Expressen. Flyet kolliderte med et annet fly bare minutter etter take-off. Begge flyene begynte å brenne og styrtet. Svenskenes fly styrtet i Harry Griffen Park i området La Mesa, men utrolig nok ble ingen andre skadet av det brennende flyet. Det andre flyet ble funnet noen hundre meter unna parken og det hadde allerede rukket å sette fyr på en villa.

Lærer og elev
De to svenskene var henholdsvis pilot-elev og lærer, opplyser Aftonbladet på sine nettsider. Eleven skulle lære seg instrumentflyging, og hadde sin del av cockpitvinduet dekket til.

- Jeg kan bekrefte at det er to svensker som omkom når de kolliderte med ett annet fly, sier en representant fra flyskolen til aftonbladet.se

Ifølge den svenske avisen er det også kommet ut opplysninger om at tredje fly også skal ha vært involvert i dødskrasjet. Flyene hadde ifølge avisen ikke rukket å komme lengre opp en 1000-2000 fot da ulykken inntraff.

Mirakel
Svenskenes fly var et Cessna 172, mens det andre flyet var av typen Cessna 182. Representanter fra myndighetene kaller det et mirakel at ingen andre omkom eller ble skadet i krasjet.

– Det er et mirakel at ingen mennesker på bakken ble skadet. Flyet krasjet i nærheten av en skole der elevene akkurat hadde sluttet for dagen. Samtidig er det selvfølgelig forferdelig tragisk at tre mennesker har omkommet, sier Monica Zech, informasjonssjef på den lokale reddningstjenesten, til aftonbladet.se.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag