RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krasjet i moloen

Sist oppdatert:
Danskefergen «Crown of Scandinavia» venter fremdeles på å kunne legge til kai i København etter et mislykket forsøk onsdag morgen.

«Crown of Scandinavia» gikk fra Oslo tirsdag ettermiddag, og skulle lagt til i København klokken 09.15 onsdag morgen. Men på grunn av sterk vind ligger båten fremdeles utenfor havnen. 600 passasjerer kommer ikke i land.

Da båten gjorde et forsøk på å gå inn i havnen i København, ble båten tatt av en vindrosse med orkan styrke, og blåst inn i moloen.

Krasjet i moloen

- Du kan selv tenke deg; en høy båt som er nesten 200 meter lang blir truffet av 30 sekundmeters vind. Båten fikk en liten trykk inn foran i baugen, på cirka en halv ganger en halv meter. Dette er helt udramatisk, og noe kapteinen først fortalte meg da jeg spurte ham i formiddag, sier country manager, Jes Svare, i DFDS til Nettavisen.

Etter det mislykkede forsøket på å komme til kai, gikk båten ut igjen, og satte kursen mot smult farvann i Øresund. Onsdag klokken 16.45 lå den der fortsatt og venter på å kunne legge til kai.

- Vinden har løyet noe, til rundt 20 sekundmeter. Vi regner med å kunne legge til kai mellom klokken 17 og 18 onsdag kveld, sier Svare.

Han sier båten nå ligger nær Landskrona i Sverige, og ligger slik plassert at passasjerene ikke trenger å bli sjøsyke.

Full storm
Onsdag morgen blåste det hele 25 sekundmeter, tilsvarende full storm, i København. Men seilasen fra Oslo skal ha vært rolig.

- Det begynte ikke å blåse før ved 08-tiden i morges. Da økte vinden til storm i løpet av fem minutter, sier Svare.

Han sier det er svært sjelden at det blåser så kraftig at båten ikke kan gå.

- Jeg har aldri vært med på liknende de 10 årene jeg har jobbet i DFDS, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere