Kreftsyke Evan Leversage (7) fikk dødsbeskjeden, så hele byen flyttet jula

LYKKELIG GUTT: Sju år gamle Evan Leversage fikk kjøre slede sammen med julenissen.

LYKKELIG GUTT: Sju år gamle Evan Leversage fikk kjøre slede sammen med julenissen. Foto: (Faksimile fra CBS New York)

Noen ønsker må oppfylles.

30.10.15 03:31

Sju år gamle Evan Leversage fra St. George i Ontario i Canada har en kreftsvulst i hjernen og kommer ikke til å bli frisk. Mest sannsynlig får han ikke engang oppleve julen 2015.

 

Han har hatt kreft mesteparten av sitt korte liv - i fem av sine sju år - og vært igjennom 30 behandlinger.

Nylig fikk foreldrene den grusomme beskjeden fra legene om at Evan vil dø før året er omme.

Foreldrene bestemte seg for å gi ham en siste julaften. Dermed måtte julefeiringen flyttes fra desember til oktober.

Familien spurte naboene om de kunne tenke seg å lyse opp nabolaget med julelys 24. oktober, slik de normalt gjør i tiden rundt 24. desember.

- På mandag skal Evan feire en tidlig jul med familien sin. Jeg håper at han, med deres hjelp, er så heldig at han får se julelys i nabolaget den neste uka. Disse lysene er noe vakkert som mange av oss ser på som en selvfølge i desember, skrev Evans kusine Shelly på et ark som hun trykket opp og leverte rundt i nabolaget.

- Det vil være en så fantastisk gave for Evan og hans mor om dere kan vurdere å henge dem opp litt tidlig i år, la Shelly til.

Så skjedde det noe vakkert.


Brandy King, som eier den lokale blomsterbutikken Le Petite Fleur, postet bønnen fra Shelly på butikkens facebookside og oppfordret folk til å pynte butikkene sine og hjemmene sine.

Og da tok det av.

Innbyggerne i den lille byen dekorerte ikke bare husene sine, men tilbød seg å donere julemat, stille opp som fotografer, synge julesanger og sende gaver.

Ifølge New York Daily News deltok over 7000 mennesker i en juleparade til ære for Evan. Det sies at paraden var større enn den shoppingsenteret Macy's har i New York.

Mer enn 44.000 dollar ble gitt i gaver.


- Evan tror virkelig at dette var julaften, og det er akkurat det moren hans hadde lyst til å gi ham. Han er overbegeistret, skriver en familievenn på Facebook.

Kjendiser som Ashton Kutcher og mennesker fra hele verden sendte sine julehilsener til den dødssyke sjuåringen.

- Evans julefeiring utviklet seg til noe vi aldri hadde trodd kunne være mulig. Vi er takknemlig overfor alle, fra fjern og nær. Dere har skapt en flodbølge av kjærlighet som aldri vil bli glemt, skriver familien til Evan på Facebook.

GLAD GUTT: Evan hans leste opp brev i over en time etter at julefeiringen var over. Foto: (Facebook)

Selv etter julefeiringen har Evan Leversage fått stor glede av den varme støtten fra folk som er rørt av hans historie.

- I går brukte Evan en time på å åpne brev. Han åpnet alle selv, med bare venstrehånden til hjelp. Han insisterte på at vi skulle lese opp alle. Jeg kan ikke telle hvor mange ganger han sa "jeg elsker brev" mens han viste fram sitt berømte, tannløse smil, forteller Jamie Martin, en annen venn av familien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag