RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kreftvaksine blir sexvaksine

Sist oppdatert:
Homofile menn etterspør den nye kreftvaksinen for kvinner fordi de mener den kan hjelpe mot sexsykdommer som analkreft.

(SIDE2): Nå etterspør homofile menn i Storbritannia vaksinen som egentlig er utviklet for å hjelpe unge kvinner mot livmorhalskreft. Det melder BBC News.

Gardasil-vaksinen beskytter mot det mest vanlige av seksuelt overførbare infeksjoner, nemlig HPV, som kan føre til livmorhalskreft.

BAKGRUNN: Kreftvaksinen er i salg

Kjønnsvorter og analkreft
HPV fører også til kjønnsvorter og anal- og penis kreft, og nå argumenterer de homofile mennene i Storbritannia at vaksinen også beskytter mot deres problemer.

Mange private klinikker i London tilbyr nå vaksinen til menn. En spesiell klinikk i London mener de har gitt dusinvis av homofile menn immunitet mot viruset bare på de siste seks ukene.

Stor etterspørsel
- Vi har hatt en sterk etterspørsel etter vaksinen. Jeg hadde en mann på 24 år som kom i morges og fikk vaksinen, og i ettermiddag kommer det en på 67 år. Deres motivasjon er å beskytte både seg selv og partneren mot HPV-viruset, sier Dr Sean Cummings ved Freedom Health clinic i Harley Street, London.

Vaksinene er kun testet for å skulle hjelpe unge jenter, så man har ingen garantier for at vaksinen hjelper for menn som er seksuelt aktive.

LES MER OM HELSE HER

LES OGSÅ: Kjemper om kreftvaksinen

LES OGSÅ: - Kreftvaksinen vil fungere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere