Krekar: - Jeg har aldri forrådt dere

SEHESTEDS GATE (TV 2 Nettavisen): - Jeg har aldri forrådt dere, sa mulla Krekar da han lanserte selvbiografien sin i Oslo torsdag.

22.04.04 12:37

Mulla Krekar brukte gjentatte ganger anledningen til å understreke at han ikke er noen terrorist eller fare for Norges sikkerhet da han lanserte boka «Med egne ord» i forlaget Aschehougs ærverdige bygning i Oslo torsdag.

- Jeg har aldri behandlet dere urettferdig, eller brutt kontrakten mellom dere og meg. Jeg kommer fortsatt til å være lydig og tro, dersom dere også holder dere til kontrakten, sa mulla Krekar til de tallrike journalistene som var møtt fram.

Sammen med forlagssjef William Nygaard i Aschehoug forklarte Krekar at boka måtte ut for å forklare hvem han er og for å svare på anklagene som er rettet mot ham.

En stor ære
- Plutselig så det norske samfunnet et spøkelse vokse opp hos seg, sa han.

- Mitt oppdrag i livet er å forsøke å få mennesker med store ulikheter til å nærme seg hverandre. Samtidig er jeg en muslim som gjør opprør mot de som undertrykker meg, la han til.

Krekar sa han var glad for å få være i Norge, og at han hadde stor respekt for både Kongen, grunnloven og partiene og folket.

- Det er en stor ære for en islamistisk muslim å få bo i trygghet i dette landet, sa Krekar.

Betaler Hagen «cash»
Han lovte også å sende et eksemplar av boka til kommunalminister Erna Solberg og Frp-leder Carl I. Hagen, «hvis de vil den imot».

På spørsmål fra TV 2 Nettavisen om han har tenkt å betale saksomkostningene han ble idømt etter at han gikk til søksmål mot Hagen, svarte Krekar:

- Uten tvil. Dersom saken blir stående, betaler jeg - i kontanter til og med, sier Krekar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag